Vizualizare mesaje fără răspuns
Vizualizare subiecte active
Acum este Sâm Aug 13, 2022 4:32 pm


Autor Mesaj
mr koko
Mesaj  Subiectul mesajului: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Lun Iun 29, 2009 6:40 pm
TVRip

TVRip este un format capturat cu ajutorul unei placi analogice de captare (coaxial/composite/s-video connection).

PDTV

Denumirea de Pure Digital Television (PDTV) este folosita doar de catre grupurile care se ocupa cu captarea TV. Acest format se numeste, de fapt, Standard-Definition Television (SDTV) si dupa cum spune si numele, este formatul standard de emisie al televiziunilor digitale.

DSR


Digital Stream Rip (DSR) este un format capturat dintr-o sursa digitala (satelit).

HDTV

Hide-Definition Television (HDTV), e un nou tip de televiziune care ofera imagine widescreen, o rezolutie mai buna decat formatele standard, asadar detalii si calitate mai buna.

SCREENER (SCR sau VHS.SCR)

Este o caseta VHS, trimisa inainte de lansare magazinelor de inchirieri sau altor locuri in scopuri promotionale. Un screener are de obicei un aspect 4:3 (full screen), desi screenere letterboxed au existat. Principala problema este un "ticker" (un mesaj care se plimba pe ecran cu copyright-ul si numarul de telefon anti-copiere). De asemenea, daca banda contine numere de inregistrarea sau alte semne dupa care se poate identifica provenienta, acestea trebuiesc si ele blocate, de obicei cu o banda neagra. Aceasta dureaza uneori cateva secunde, alteori tot filmul, si unele poti fi chiar mari. In functie de echipamentul folositi, calitatea screener-ului variaza de la excelenta, realizat de pe un MASTER, la foarte proasta, realizata pe un video-recorder obisnuit prin captura inferior calitativa. Cele mai multe screenere sunt transformate in VCD, dar au existat si cateva SVCD, unele chiar foarte bune.

DVD-SCREENER (DVDSCR)

Aceleasi premise ca un screener, dar transferate pe DVD. De obcei letterbox, dar fara bonusurile pe care le va contine DVDul final. Mesajul este de obicei in afara benzilor negre si va deranja vizionarea. Daca ripper-ul stie ce face, un DVDscr ar trebui sa fie foarte bun. Se transfera de obicei in SVCD sau XviD.

DVDRip

Copie de pe DVDul final (comercializat). Daca este posibil, acesta este lansat PRE, adica inaintea punerii lui in vanzare (eg. Star Wars EP2) si calitatea ar trebui sa fie excelenta. DVDripurile sunt lansate in SVCD si XviD.


VHSRip

Transferat de pe o caseta VHS comerciala, de obicei casete cu skating/sport si release-uri XXX.


WORKPRINT (WP)

Workprintul este o copie a unui film care nu a fost terminat. Poate avea scene lipsa si calitate care sa varieze de la excelent la foarte prost. Unele WP-uri difera de versiunea finala (in Men In Black lipseau extraterestrii, locul lor fiind luat de actori) iar altele contin scene in plus (Jay and Silent Bob). WPurile reprezinta un bonus de colectie, pe langa varianta finala.


DivX Re-Enc

DivX Re-Enc este luat de pe sursa VCD si reencodat intr-un fisier avi. Abunda pe sistemele P2P, sunt adesea etichetate Film.Nume.Grup(1of2) etc. Grupuri cunoscute care fac asta sunt SMR si TND. Nu merita downloada-ate decat daca doriti o copie mai mica a unui film. De evitat.


Watermarks

Multe filme provin de pe Asian Silvers/PDVD (vezi mai jos) si sunt etichetate de persoanele responsabile. De obicei cu o litera sau cu un mic logo, in unul din colturi. Cunoscute sunt insemnele "Z" "A" si "Globe".Etichetele SceneiPROPER

Conform regulilor scenei, cine lanseaza primul un Telesync a castigat acea cursa (de exemplu). Dar daca calitatea release-ului este slaba si alt grup are un alt telesync (sau aceeasi sursa de calitate superioara) atunci este adaugata eticheta PROPER pentru a evita ca releaseul sa fie "duped". PROPER este cea mai subiectiva eticheta din scena si exista multe discutii daca PROPER-ului este mai bun calitativ decat releaseul original. Multe grupuri lanseaza PROPERuri doar din disperarea de a fi pierdut cursa. Motivul pentru PROPER trebuie inclus in NFO.


LIMITED

Un film cu eticheta LIMITED este rulat in mai putin de 250 de cinematografe, de obicei filme mici (precum filmele de arta).


INTERNAL

Un release internal este facut din mai multe motive. Grupurile DVD clasice realizeaza multe releaseuri INTERNAL, pentru a evita ca acestea sa fie "duped". De asemenea, releaseurile scazute calitativ sunt etichetate INTERNAL pentru a nu "murdari" reputati grupului, sau pentru ca deja exista mai multe ripuri. Un release INTERNAL este disponibil pe site-urile afiliate grupului, dar nu pot fi transferate pe alte site-uri fara cererea administratorilor. Unele releaseuri INTERNAL sunt oprite la nivel de IRC/Newsgroups, depinzand de titlu si popularitate.


STV

Straight To Video. Nu a fost rulat in cinematografe si de aceea unele site-uri nu le permit.


REPACK

Daca un grup lanseaza un rip cu probleme (arhiva lipsa, sunet busit), vor lansa un Repack in care vor repara problemele.


NUKED

Un film poate fi nuked pentru diferite motive. Site-urile individuale vor nuka pentru ca s-au incalcat regulile interne (de pilda "fara Telesync-uri";-) dar daca filmul are un defect grav (nu are sunet 20 de minute, CD2 este gresit etc) atunci se va petrece un nuke global, iar oamenii care il muta din site in site isi vor pierde creditele. Filmele nuked pot ajunge pe sistemele p2p, dar e o idee buna sa fie verificat motivul pentru care a fost nuked. Daca un grup a realizat ca este ceva in neregula cu un release, pot cere un nuke.


Sus
Avocatul31
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Joi Iul 02, 2009 12:00 am
Avatar utilizator
Site Admin

Membru din: Dum Mai 31, 2009 9:37 am
Mesaje: 1778

Neconectat
Felicitari pentru post. Contine multe informatii (chiar si pentru mine) utile si era necesar.

_________________
Ma irita cretinii care se cred inteligenti. Pe ceilalti cretini ii ignor.


Sus
mr koko
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Sâm Iul 04, 2009 11:20 am
Imi pare bine ca am fost de ajutor.


Sus
gioni666
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Sâm Iul 04, 2009 2:59 pm
Avatar utilizator
Membru de onoare

Membru din: Dum Iun 14, 2009 2:25 am
Mesaje: 225

Neconectat
ar mai fi si urmatoarele

DVB = Digital Video Broadcast
Standard de emisie utilizat in Europa si Statele Unite bazat pe compresie MPEG2.

DSR = Digital Satellite Rip
Inregistrari de pe Satelit Digital cu calitate similara PDTV.

PPV = Pay Per View television
Captura de pe canale de televiziune pentru care se plateste abonament separat (gen HBO)

_________________
Viaţa fără poezie e pustiu.


Sus
Kprice
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Sâm Iul 04, 2009 4:10 pm
Blu-Ray BRRip şi BDRip - două formate noi XviD

În ultimele luni, probabil aţi observat apariţia altor două formate noi HD (Xvid). Deşi Blu-Ray BRRips şi BDRips au apărut de ceva timp (ca x264/.mkv), acestea au fost doar de curând lansate de grupurile de scenă ca fişiere XviD *.avi

Imagine

Ceea ce le face cu adevărat excepţionale este faptul că sunt compatibile cu DVD Playerele standard pe care le avem acasă (cele cu suport DivX/XviD), XBOX 360, PS3 şi alte periferice externe. Aceste BRRip XviD şi BDRip XviD permit scrierea calităţii HD pe DVD-uri obişnuite şi pot fi redate de DVD Playerele normale, fără re-encodare. Totuşi, v-ar trebui un televizor HDTV pentru a profita din plin de calitatea video superioară.

BRRip = Un XviD creat dintr-un release Blu-Ray (fisier matroska, 1080p *.mkv ).

BDRip = Un XviD creat dupa o sursa Blu-Ray disk.

NOTĂ: Deşi ambele formate, şi BRRips, şi BDRips sunt superioare calitativ DVDRip-urilor, de obicei au rezoluţia de 720p, deoarece playerele standard Divx (*.avi) nu suportă rezoluţii mai mari. A nu se confunda cu originalul Blu-Ray rip-ul de 1080p, rezoluţia fişierelor Blu-Ray sau a fişierele H.264*.mkv

BRRip sau BDRip: Care-i mai bun?

Tehnic n-ar trebui să existe o diferenţă prea mare între cele două, cu o singură excepţie: dat fiind faptul că BRRip e creat dintr-un release care a fost deja rip-uit de pe un disk Blu-Ray (deci nu-i sursa primară), dacă a existat vreo problemă cu .mkv-ul original, de exemplu un AR aiurea (aspect ratio), acesta va fi transferat şi BRRip-ului. Adevăratele BDRip-uri provin direct de pe discurile Blu-Ray, fapt ce elimină problemele intermedierii. Oricum, acesta este un aspect ce variază în funcţie de cât de important este pentru releaser/grupul de release ca produsul final să fie cât mai similar originalului din punct de vedere calitativ.


Sus
mr koko
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Sâm Iul 04, 2009 8:33 pm
Mulţumesc pentru completări.
Lipsesc comentariile pentru CAM şi TS. Daca are cineva timp sa le posteze, poate sunt începători care au nevoie...


Sus
gioni666
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Dum Iul 05, 2009 12:27 am
Avatar utilizator
Membru de onoare

Membru din: Dum Iun 14, 2009 2:25 am
Mesaje: 225

Neconectat
KvCD

asta ce format mai este ???
acum am vazut si eu la ice age 3
are un bin de 700 mb si un cue de cativa kb
si cum se vizioneaza tipul asta de format ,sau mai bine zis cu ce player
eu folosesc km player
ca doar n-o fi ca la jocuri ,sa montezi cue cu daemon tools ???

_________________
Viaţa fără poezie e pustiu.


Sus
Kprice
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Dum Iul 05, 2009 1:19 am
KVCD-ul este modificarea structurii standard a MPEG-ului şi a cuantificării matricei (mtz). Permite crearea a peste 120 de minute de calitate video similară dvd-ului, pe un cd de 80 minute CD-R/CD-RW.
Aceste caracteristici au fost publicate sub denumirea de KVCDx3, la o rezoluţie oficială de 528x480 (NTSC) şi 528x576 (PAL).
Folosind rezoluţia de 352x240 (NTSC) sau 352x288 (PAL) se pot encoda video până la 360 minute, la o calitate video apropiată VCD-ului pe un singur CD-R.
Aceste fişiere mpeg pot fi redate de cele mai moderne DVD playere.
Se pot arde (burn) ca fişiere VCD non-standard sau SVCD non-standard (în funcţie de player-ul tău) cu Nero sau VCDEasy.

P.S.- da, gioni, Daemon deschide .ISO, .CUE, .daa, . :mrgreen:


Sus
gioni666
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Dum Iul 05, 2009 2:53 am
Avatar utilizator
Membru de onoare

Membru din: Dum Iun 14, 2009 2:25 am
Mesaje: 225

Neconectat
multam de lamurire
este prima oara cand aud de formatul asta

_________________
Viaţa fără poezie e pustiu.


Sus
streszau-el padrino
Mesaj  Subiectul mesajului: Re: Formate Video Si Definitii  |  Scris: Dum Iul 12, 2009 3:25 am
CAM

Este un rip filmat în sală de cinema cu o camera digitală. Un trepied este adesea folosit, dar de multe ori acest lucru nu este posibil, aşadar imaginea este pe alocuri tremurandă. De asemenea, locaţia nu este întotdeauna cea mai fericită, fiind uneori filmat dintr-o parte. Dacă este tăiat corespunzător, atunci este mai greu de detectat, dar se observă dacă este text pe ecran, dar de multe ori aceste release-uri sunt lăsate cu benzi negre la marginile ecranului. Sunetul este luat de la microfonul camerei video şi, în special la comedii, se pot auzi râsetele audienţei. Datorită acestor factori, imaginea şi sunetul sunt slabe, dar uneri cinematograful este gol şi se poate vedea şi auzi decent.

TELESYNC (TS)

Un telesync seamănă cu un CAM cu excepţia că foloseşte o sursă audio externă (de obicei un jack audio din scaun pentru persoanele tari de urechi). O sursă audio directă nu asigură o bună calitate audio, deoarece poate interferă cu zgomote de fundal. Uneori un TS este filmat într-un cinematograf gol sau din camera de proiecţie cu o cameră profesională, asigurând o calitate mai bună a imaginii. Calitatea variază drastic, verificaţi sample-ul înainte de a descărca un release. Multe TSuri sunt CAMuri etichetate greşit.

TELECINE (TC)

Telecine este rezultatul copierii digitale a benzii de cinema. Sunetul şi imaginea sunt foarte bune, dar datorită echipamentului şi costurilor, TCurile sunt rare. În general filmele au aspectul corect, deşi au existat şi TC-uri 4:3. A nu se confunda TC cu TimeCode, care are un cronometru vizibil pe ecran pe tot parcursul filmului.


Sus
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Versiune printabilă

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
Mergi la:  
cron

Şterge toate cookie-urile forumului | Echipa | Ora este UTC + 2

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Translation/Traducere: phpBB România